BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Search This Blog

Selamat Datang

Selamat datang kepada semua rakan,sahabat,guru,bekas pelajar SMK Marudi dan pelajar SMK Marudi yang sedang menuntut di SMK Marudi ke laman blog saya ini.

Followers

Wednesday, 21 April 2010

Pelbagai Posisi Tidur....

 Tidak kira manusia atau binatang tidur merupakan satu kemestian. Tidur merupakan mati yang sementara. Allah juga memberikan kejadian malam untuk manusia berehat iaitu tidur. Tidur yang cukup pada malam hari membolehkan badan kita sihat. kita dinasihatkan agar tidur sekurang-kurangnya 8 jam dan sekurang-kurangnya 4 jam.

      Ada juga waktu yang tidak digalakkan untuk tidur iaitu selepas solat Asar dan selepas solat subuh.tetapi waktu ini waktu yang paling syok untuk tidur. Tidur selepas subuh akan menutup pintu rezeki dan tidur lepas Asar boleh melemahkan tenaga batin dan otak.

        Di sini ada pelbagai posisi tidur sama ada dalam kalangan binatang atau manusiaKita dinasihatkan tidur di tempat yang sesuai dan cara yang terbaik menurut rasullullah ialah berbaring di atas lampung kanan dan mengadap kiblat.Sebelum tidur baca Bismillah,Al-Fatihah dan ayat Kursi.InsyaAllah tidur tidak akan sebarang gangguan.

0 comments:

komen anda dihargai